Šiuo metu nėra galiojančių Europos standartų, reguliuojančių neslidžių (“Anti-slip”) paviršių. Praktikoje neslidus (“Anti-slip”) paviršius yra įvertinamas keliais būdais – B.C.R.A. , ASTM C1028, DIN 51130 ir 51097 metodais. Populiariausios yra vokiškos DIN normos. Šios normos apibrėžia grindų slidumą kai žmonės vaikšto basi (A,B,C) ar apsiavę batais (R9-R13).
DIN 51130 standarte aprašytu bandymo metodu ištiriami paviršiai ir pagal gautus rezultatus išskiriama 13 slidumo klasių bei suteikiamos nuorodos, kur šie paviršiai gali būti naudojami:
R grupė (kampas) | Panaudojimo sritys |
R9 (6° ≤ α ≤ 10°) | Įėjimuose ir trapuose į – foje, valgyklas, kavines, restoranus.., medicinos įstaigas, ligonines, vaistines, laboratorijas, kirpyklas, skalbyklas ir cheminio valymo punktus, poilsio zonas mokyklose ir vaikų darželiuose … |
R10 (10° < α ≤ 19°) | Pardavimo zonos, sandėliai, garažai, poilsio zonos po atviru dangum, požeminiai garažai, vieši tualetai ir dušai, virtuvės mažuose restoranuose ar kavinėse; virtuvės vaikų darželiuose ir mokyklose; biuruose esantys išoriniai takai … |
R11 (19° < α ≤ 27°) | Sūrių gamybos, pakavimo ir sandėliavimo patalpos; gaiviųjų gėrimų gamybos ir pilstymo patalpos, viešo maitinimo įstaigų (daugiau kaip 100 apsilankymų / dieną) virtuvėse; mėsos apdirbimo ir saugojimo zonose; gėlių parduotuvėse; lauko prekybos zonose, raugyklose; parkingai, poilsio zonos po atviru dangum; požeminiai garažai, biuruose esantys išoriniai takai … |
R12 (27° < α ≤ 35°) | Riebalų, sviesto gamybos ir pakavimo patalpos, aliejų ir pieno gamybos ir pilstymo patalpos; ugniagesių automobilių parkai, nedengtos pakrovimo rampos, … |
R13 (α >35°) | Patalpose kuriose naudojama daug riebalų, aliejų ir pieno; maisto apdirbimo patalpose … |